به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، استفاده از سوپرآلیاژها امروزه در تولید قطعات و تجهیزات صنعتی پیوسته در حال افزایش است. مطالعات جهانی نشان میدهد مصرف این مواد سالانه حدود 6.7 درصد رشد میکند و تا سال 2030 اندازه بازار نسبت به 2020 تقریباً دو برابر میشود. سوپر آلیاژها که معمولا بر پایه نیکل، آهن یا کبالت ساخته میشود، مقاومت گستردهای در برابر تخریب سطحی و استحکام مکانیکی دارد. یکی از دلایل استفاده زیاد از سوپر آلیاژها، مقاومت بالای آنها در برابر تنشهای دمایی و دمای ذوب ۸۰ درصدی آنها است. با توجه به اهمیت این مواد، شرکت دانشبنیان فناوری پایا مواد که از سال 1382 تاکنون در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان استقرار دارد، با اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم برای حدود 150 نفر، به تولید این مواد روی آورده است.
جلال دانش، مدیرعامل شرکت فناوری پایا مواد، در همین خصوص اظهار کرد: از ابتدای فعالیت، تمرکز این شرکت بر تولید مواد مقاوم به حرارت، خوردگی و سایش و عمدتاً بر سوپرآلیاژها و پایه نیکل، کبالت و فولادهای خاص مثل فولاد نسوز و مقاوم به حرارت بوده است.
وی درباره وضعیت بازار محصولات این شرکت گفت: بازار ما به چهار دسته کلی تقسیمبندی میشود. اول صنایع نیروگاهی یا هرجایی است که در آن توربینهای گازی وجود داشته باشد. از این توربینهای گازی در حوزههای مختلف نیروگاهی، نفت و گاز استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت فناوری پایا مواد تصریح کرد: در توربینهای گازی قسمتی به نام قسمت داغ یا (Hot section) وجود دارد که گاز داغ توربین از آن رد میشود. در مسیر عبور گاز داغ توریبن مثل پرههای ثابت و متحرک یا اتاق احتراق توربین امکان فعالسازی مکانیزمهای مختلف تخریب وجود دارد به همین دلیل لازم است از مواد اولیه مقام مثل سوپرآلیاژها در تولید قطعات استفاده شود.
دانش خاطرنشان کرد: بازار هدف دوم شرکت صنعت نفت، گاز و پتروشیمی است که در روند تولید محصولاتشان، فرایندهای با دمای بالا یا استفاده از مواد شیمایی با خاصیت خورندگی زیاد وجود دارد و بنابراین مقاومت به سایش قطعات و تجهیزات اهمیت پیدا میکند. به همین دلیل لازم است از سوپرآلیاژها برای تولید قطعات و تجهیزات مورد نیاز آنها استفاده کرد.
وی ادامه داد: علاوه بر صنایع یاد شده، صنعت فولاد هم از مشتریان این محصولات محسوب میشود. در روند تولید فولاد فرآیندهایی با دمای بالا وجود دارد که علاوه بر مقاومت به دمای بالا، مقاومت به خوردگی نیز لازم دارد و طبیعتاً در اینجا نیز رد پای سوپر آلیاژها پیدا میشود.
بازگشت هزار مگاوات برق با ساخت یک قطعه مهم در اصفهان
مدیرعامل شرکت فناوری پایا مواد گفت: صنایع هوایی، موتورهای جت و قطعاتی از این دسته نیز در بازار هدف این شرکت قرار میگیرند. با توجه به نیاز صنایع داخلی، قطعات متنوعی تولید شده است که بسیاری از آنها برای اولین بار در کشور به تولید رسید. از این قطعات در صنعت نیروگاهی میتوان به قطعاتی مثل پرههای FD fan نیروگاه نکا اشاره کرد که با ساخت آن توسط این شرکت، حدود یک هزار مگاوات تولید برق دوباره وارد مدار شد. کِیرینگ، اینرکیسینگ، اینستالیشن کیت و پرههای ثابت توربینها از دیگر قطعات تولید شده به شمار میرود.
برنامهریزی برای صادرات
دانش خاطرنشان کرد: ساخت مواد سوپرآلیاژی فناوری بسیار بالایی نیاز دارد و به همین دلیل تعداد کشورهایی که میتوانند قطعاتی از جنس سوپرآلیاژها تولید کنند بسیار محدود است. این شرکت در حال راهاندازی خط تولید سیمهای سوپرآلیاژی است که به عنوان سیمهای جوشکاری یا در ساخت تجهیزات خاص استفاده میشود.
وی درباره صادرات محصولات این شرکت به کشورهای دیگر نیز اظهار کرد: اگرچه تمرکز اصلی این شرکت تاکنون تأمین نیاز داخلی بوده اما توافقات اولیه با کشورهای ایتالیا و روسیه برای صادرات انجام شده است.
گفتنی است شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حدود 700 شرکت دانشبنیان و فناور مستقر در خود، به طور تخصصی به رفع نیاز فناورانه صنایع میپردازد. صنایع پیشرفته نظیر صنعت هوا فضا، نفت، گاز ، پتروشیمی، تجهیزات پزشکی و همچنین صنعت فولاد، از جمله صنایعی هستند که از محصولات این شرکتها برای پیشبرد اهداف خود در عرصه تولید استفاده میکنند.
تعداد بازدید : ۷۶۰ تاریخ: 1402/07/23
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
مشگلانی: تقویت شبکهسازی بین روابطعمومیها و رسانهها، حل چالشها را تسهیل میکند
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان در نشست مدیران روابط عمومی دستگاههای اجرایی…تفاهم نامه سرمایهگذاری میان CVC بانک صادرات و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان امضا شد
در سالی که به نام سرمایه گذاری در تولید مزین است، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در راستای سرمایهگذار…